6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Askerden izine geldi kayıplara karıştı

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde vatani görevini yapan Burak Çiftçi (25), izinli olarak geldiği memleketi Adapazarı'nda ortadan kayboldu.
Vatani görevini yaptığı Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nden izinli olarak Adapazarı'na gelen Burak Çiftçi'den geçtiğimiz hafta Çarşamba gününden itibaren haber alınamıyor. "Çarşıya çıkıyorum" diyerek evden ayrılan Çiftçi, esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. 

Adapazarı Tepekum Mahallesi Çınar Sokak Hisar Evleri'nde oturan Nihat ve Ergül Çiftçi çiftinin en büyük oğlu olan Burak'ın esrarengiz bir şekilde kaybolması, ailesini perişan etti. Burak'ın ortadan kaybolması sonucu Çiftçi ailesinin evi yakınlarının akınına uğradı. Yapılan araştırmalar sonucu Burak Çiftçi'nin en son Atatürk Bulvarı Aykar Otel yanında bir internet kafeden gece saat 01.30 sıralarında ayrılığı belirlendi. 

Gözü yaşlı bir şekilde oğluna kavuşmayı bekleyen anne Ergül Çiftçi, büyük acı çektiğini belirterek, "Oğlumdan geçtiğimiz hafta Çarşamba gününden itibaren haber alamıyoruz. 

Çarşamba gecesi eve gelmediği için saat 02.00'de kendisini cep telefonundan aradım. Bana hemen geleceğini söyledi. Ben uyumuşum. 

Gece yarısı saat 04.00'de kalktığımda oğlumun gelmediğini gördüm ve hemen cep telefonundan aradım. 

Ancak telefonuna ulaşamadım. Bunun üzerine eşimi ve diğer oğlumu uyandırdım. Ancak oğlumdan o geceden beri haber alamıyoruz. 

Oğlum sessiz ve sakin bir yapıya sahipti. Kötü alışkanlıkları yok. Başına bir şey gelmesinden korkuyoruz. Oğlum Burak'ı tanıyan veya gören varsa ne olur bize bildirsin. Her geçen gün perişan oluyoruz" dedi. 

Oğlunun şehit olması halinde bu kadar üzülmeyeceğini ifade eden anne Ergül, "Şu anda ne ölüsü ne de dirisi var. Oğlumdan hiçbir iz yok. Bu bizi mahvediyor. Ne olur oğlumu bulun" diye konuştu. 

Baba Nihat Çiftçi ise oğlunun kaçırılmış olabileceğini belirterek, yetkililerinden yardım istedi. Baba Çiftçi, oğlu Burak'ın ilk defa ortadan kaybolduğunu belirterek, "Aramadığımız yer kalmadı. Emniyet, jandarma, savcılık herkese bilgi verdik. 

Arkadaşlarını aradık. Bir sonuç alamadık. Kaçırılmasından korkuyorum. Oğlumu tanıyan veya yerini bildirenlere ödül vereceğim. Biran önce eve dönmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

Ağabeyi Burak'ın esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasına bir anlam vermediğini belirten Taner Çiftçi ise ağabeyinin biran önce bulunmasını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 15:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?