3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Banka müdürünün katil zanlısı yakalandı

HSBC Bank Adapazarı Şube Müdürü Selim Tokdemir'in katil zanlısı ve azmettiricisi Sakarya polisi tarafından yakalandı. HSBC Adapazarı Şube Müdürü Selim Tokdemir (42), geçtiğimiz hafta Adapazarı Çark Caddesi'nde bankaya 20 metre kala 1'i başına, 2'si karnına ve 3'ü de ayaklarına olmak üzere 6 kurşunla vurulmuştu. Özel Vatan Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Tokdemir, yolda hayatını kaybetmişti.

Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri İ.C.Y. (26) adlı katil zanlısını gözaltına aldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen İ.D. (31) isimli şahsı da yakalayarak gözlem altına aldı. Olaya karışan bir şahsın da Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yakalandığı öğrenildi. Cinayette kullanılan ve daha sonra Kocaeli'nde denize atılan silahın da ele geçirildiği belirtildi.

Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, düzenlediği basın toplantısında, bankacı cinayetini çok kısa bir sürede çözdüklerini ifade etti. Aydın, "Olayı 5 gün gibi kısa bir sürede aydınlattık. Suçun zanlısı ve azmettirici elimizde. Ayrıca Alanya ilçesinde olayla ilgili bir kişi daha yakalandı. Cinayette kullanılan silahı Kocaeli'nde denizden çıkardık. Silahın laboratuar incelemelerinde olayda kullanıldığı ortaya çıktı. Tüm delilleri ile cinayeti aydınlattık" dedi.

Müdür Aydın, cinayetin organize bir şekilde işlendiğini ifade ederek, "Olayın faillerinin kırsal kesimde atış eğitimi yaptığı ortaya çıktı. Banka Müdürü Selim Tokdemir'i zan altında bırakmak gibi bir niyetimiz yok ancak olayın arkasında kirli ilişkiler olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

Sakarya'da asayişi sağlamak için polisin gece gündüz çalıştığını vurgulayan Aydın, önümüzdeki günlerde gündeme bomba gibi düşecek konuları ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Bu arada Emniyet Müdürü Aydın, bugün bazı basın yayın organlarında çıkan ve katil zanlısı İ.C.Y.'nin "Banka Müdürü evlilik kredisi vermedi. Onun için öldürdüm" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Bu yanlış bir haberdir. Asparagastır. Olayın sebebi bu değildir" diye konuştu.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan İ.C.Y. ve İ.D. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. İ.D. adliyeye sevk edilirken, "Benim bu olaylarla ilgim yok. Beni suçsuz yere yakaladılar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 19:12:45
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 19:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?