6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

BBP İl Başkanı cinayeti davasında karar çıktı

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Celal Çarboğa'nın öldürülmesiyle ilgili yargılanan 3 kardeşten Metin Dönmez, 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, diğer 2 sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Metin Dönmez, tutuksuz yargılanan Hasan Dönmez ile İbrahim Dönmez, avukatlar ve tarafların yakınları katıldı.
 
Sanık ve tanık ifadelerinin alınmasından sonra duruşmada kararı açıklayan mahkeme heyeti, Celal Çarboğa'nın öldürülmesiyle ilgili müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Metin Dönmez'e, olayda tahrik unsuru bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ayrıca ruhsatsız tabanca kullandığı için de 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan diğer iki kardeş Hasan ve İbrahim Dönmez hakkında ise beraat kararı verildi.
BBP Sakarya İl Başkanı Çarboğa, Kuzey Terminali mevkiinde 24 Ekim'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, olayın zanlıları olarak aranan Metin, Hasan ve İbrahim Dönmez polise teslim olmuştu.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 19:44:14
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 19:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?