6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Çete operasyonu

Sakarya polisinin düzenlediği çete operasyonunda, 5 kişi yakalandı, yakalananlarla birlikte çalıntı bir otomobil, sahte çek, esrar maddesiyle birlikte sahte oto plakaları ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü içerisinde yer alan İ.D. (40) isimli şahsın, İ.E. (32), S.T. (27), İ.D. (38) ve B.G. (30) isimli şahıslarla birlikte yeni bir organize suç örgütü kurma çabasında olduğunu belirledi. Zanlıların Güllük Mahallesi'nde bir evin bodrum katında barındıklarını belirleyen polis, eve baskın düzenledi. Baskında 5 zanlı gözaltına alındı. Evde ve zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 6 adet mermi, İstanbul ilinden çalındığı öğrenilen ve sahte plaka ve ruhsat düzenlenmiş otomobil, çeşitli bankalar adına düzenlenmiş sahte çek yaprakları, 1 adet sahte noter vekaletnamesi, 2 adet sahte oto plakası, 100 gram esrar maddesi ile 1 adet sustalı bıçak ele geçirildi.
Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlılarla birlikte ele geçirilen çalıntı otomobil ise sahibine teslim edildi. Zanlıların emniyette yapılan sorgulamalarında, birçok suçtan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:52:45
Güncelleme :6 Ocak 2006 Cuma 16:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?