6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Evden kaçtı ailesi reddetti

İstanbul'daki evinden, Adapazarı'ndaki erkek arkadaşına kaçan genç kıza, ailesinin kabul etmemesi üzerine gece boyunca kalacak yer arandı.

Alınan bilgilere göre, İstanbul'da oturan Ö.K. (17), cep telefonuyla tesadüfen tanıştığı bir gençle buluşmaya karar verdi. Tanıştığı gencin Adapazarı'ndaki evine gelen Ö.K, 3 gün burada kaldı. Gencin ailesinin durumu fark etmesi üzerine polise haber verildi. Yaşı küçük olduğu için mahkemeye sevk edilen gençlerden Ö.K.'nın ailesi, kızlarını istemediklerini söyleyerek kabul etmedi. Ailesinin kabul etmemesi üzerine Ö.K, savcılık tarafından koruma altına alınarak, yetiştirme yurduna yerleştirilmek istendi.

Polis nezaretinde Adapazarı Karaman Mahallesi'nde bulunan Bremen Kız Yetiştirme Yurdu'na getirilen Ö.K, yer olmayınca bir kez daha ortada kaldı. Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından Ö.K. Arifiye'de bulunan Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Rehabilitasyon Merkezi'nde bir gece misafir edilen Ö.K, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, güçlükle ikna edilen ailesine teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 14:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?