3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Gazeteciye ormanda dayak!

Adapazarı'nda yerel yayın yapan bir gazetenin muhabiri, kimliği belirsiz üç kişi tarafından ormanlık alanda feci şekilde dövüldü. Alınan bilgiye göre, Adapazarı'nda günlük olarak yayın yapan yerel Yenihaber Gazetesi'ne bugün saat 13.00 sıralarında gelen üç kişi, reklam çekimi için bir muhabir istedi.

Uğur Kaya (24) isimli muhabiri yanlarına alan kimliği belirsiz üç kişi, ticari bir taksi ile birlikte Nehirkent Beldesi Aşağı Kirazca Mahallesi yakınlarında ormanlık bir alana girerek taksiyi gönderdi.

Uğur Kaya ile birlikte ormanlık alanın içlerine giren kimliği belirsiz üç kişi, muhabirin cep telefonunu elinden alarak dövmeye başladı. Uğur Kaya'yı feci şekilde döven saldırganlar, daha sonra muhabiri ormanlık alanda bırakarak kayıplara karıştı. Yediği dayak sonucu kısa süre baygınlık geçiren Uğur Kaya, kendi imkanları ile yola çıkarak Sakarya Devlet Hastanesi'ne geldi.

Saldırganların kapattığı cep telefonunu açarak polise ve çalıştığı kuruma durumu bildiren Uğur Kaya, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bu arada olayı duyan Sakarya Valisi Nuri Okutan ve Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da hastaneye gelerek muhabirin sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir Uğur Kaya, gazeteye gelen üç kişi ile birlikte reklam çekimi için ticari taksi ile yola çıktıklarını belirterek, "Bir süre sonra ormanlık alana girdik. Taksiyi gönderen şahıslar, bana vurmaya başladılar. Daha sonra beni bırakarak kaçtılar. Kısa süreli baygınlık geçirmişim. Kendime gelince yola çıkarak hastaneye geldim. Bana bizim hedefimiz sen değilsin, gazetenin genel yayın yönetmeni ve yayınları diyerek saldırdılar" şeklinde konuştu.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Sezai Matur ise, saldırıyı kınayarak, saldırının kendilerini korkutmadığını ve gazetecileri kimsenin susturamayacağını söyledi. Polis, olayla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlatırken, Muhabir Uğur Kaya'yı dövenlerin yakalamasına çalışılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 17:28:25
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 17:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?