6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

İş-Kur şefine dolandırıcılık iddiası

İş-Kur Adapazarı Şube Müdürlüğü'nde şef olarak çalışan şahıs, vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla müfettiş raporuyla açığa alındı.

Alınan bilgilere göre, İş-Kur Adapazarı Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 22 yıllık memur R.Ö.'nün, kurumun adını kullanarak yurtdışına gitmek isteyen veya kamu kurum veya kuruluşlarına girmek isteyen kişilere yardımcı olacağını söyleyerek para topladığı öne sürüldü. Bu iddiaların son günlerde yaygınlaşması üzerine de İş-Kur Müdürü Hasan Şirin, Ankara'dan müfettiş istedi. Adapazarı'na gelen müfettiş yaptığı ilk incelemede, R.Ö.'nün bazı kişilerden işe yerleştirme vaadiyle para aldığını belirledi. Bunun üzerine R.Ö. açığa alınırken, müfettiş konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirdi. Yapılan ilk incelemede R.Ö.'nün yaklaşık 100 kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

Müfettişlerin de dolandırıldıkları öne sürülen 20 kişiyle görüştükten sonra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtilirken, bu rakamın artabileceği de ifade ediliyor.
Bu arada, İş-Kur Müdürü Hasan Şirin, dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı. Şirin, konunun yargıya intikal ettiğini belirterek, "Yargıya intikal eden bir konu hakkında bilgi ve açıklama yapamam" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 19:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?