3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Makas-1 operasyonu genişliyor

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından organize suç çetesine yönelik başlatılan Makas-1 Operasyonu genişletilerek devam ediyor.

Şu ana kadar gözaltına alınan 14 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Cuma günü başlatılan ve organize suç çetesine yönelik olarak gerçekleştirilen Makas-1 Operasyonu'nda gözaltına alınan ve aralarında Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ile Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Keramettin Uçak'ın da bulunduğu 14 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.
Haklarında ihaleye fesat karıştırmak, silahlı çete oluşturmak ve haraç almak gibi çeşitli suçlamalar bulunan 14 kişi, polisteki sorgularının ardından sabah saatlerinde Erenler Sağlık Ocağı'na getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında sağlık ocağına getirilen zanlılar, basın mensuplarına tehditler savurarak, saldırmak istedi.

Sağlık kontrolünün ardından yeniden Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 14 kişi arasında yer alan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda Sakarya Fırıncılar Odası Başkanı da olan Halil İbrahim Balcı, olaylarla bir ilgisinin olmadığını belirterek, ifadesine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığını söyledi.

Öte yandan, operasyonla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, operasyonunun genişleyerek devam ettiğini belirterek, "Adapazarı'nda insanların üzerinden asalak olarak geçinme devri bitmiştir. Hiçbir şey, yapanın yanına kar kalmayacak. Operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildiği doğrudur. Operasyon Adapazarı'nda oluşmuş bir çeteyle alakalı olup tamamen müdürlüğümüze bağlı Organize Suçlar Şubesi ile istihbarat birimlerinin yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde yapılmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 14:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?