3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Meryem de maganda kurbanı oldu

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde bir düğünde atılan maganda kurşunu, küçük bir kız çocuğunun ağır bir şekilde yaralanmasına neden oldu.

Alınan bilgilere göre, Kaynarca İlçesi Ziahmetler Köyü'nde Ali Oyar adındaki şahsın düğün cemiyetinde rast gele atılan maganda kurşunu, küçük bir çocuğun ağır yaralanmasına neden oldu.

Zihahmetler Köyü'nde yapılan düğüne katılan Halil İbrahim Bayraktar, havanın soğuması üzerine 5 yaşındaki kızı Meryem Bayraktar ve yeğenlerini kendisine ait 54 FE 001 plakalı otomobile bindirdi.

Minik Meryem ve kuzenleri otomobilin içinden düğünü izlerken, bir anda otomobilin arka kapısında büyük bir patlama oldu. Düğünde atılan maganda kurşunu, otomobilin sol arka kapısından girdikten sonra Meryem'in ensesinden girerek beynine saplandı.

Yaşanan kargaşa sonucu otomobiline dönen Halil İbrahim Bayraktar, küçük kızını kanlar içinde buldu. Baba Bayraktar, küçük kızını alarak Adapazarı Özel Bilge Hastanesi'ne getirdi. Başından ağır yaralanan Meryem, kaldırıldığı Adapazarı Özel Bilge Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Baba Halil İbrahim Bayraktar, kızı ve yeğenlerini üşümesinler diye otomobiline bindirdiğini belirterek, "Bir süre sonra bir kargaşa oldu. Otomobile geldiğimde kızımı kanlar içinde buldum. Hemen hastaneye getirdim. Bu olaylar bitsin artık.

Düğünde atılan silahlar yüzünden insanlar ölüyor. Bu tür olayların hep karşısında oldum. Bırakın silah atmayı, mantar bile patlatılmasın. Biz dün geceden beri perişan olduk" dedi.

Minik Meryem'e ilk müdahaleyi yapan doktor Ramazan Başsoy ise, hastaneye geldiğinde hastanın şuurunun kapalı olduğunu ifade ederek, "Ensesinden giren kurşun beynine saplanmış. Şu anda solunum cihazına bağlı. Hayati fonksiyonları çalışmadığı için cerrahi bir müdahale yapamadık.

Hayati fonksiyonları normale döndüğünde cerrahi müdahale yapacağız. Beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok" diye konuştu. Küçük kızın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenilirken, jandarma olayla ilgili araştırma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 16:48:31
Güncelleme :25 Eylül 2005 Pazar 16:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?