6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Millipiyango sahtecisi kameralara yakalandı

Sakarya'da sahte kazı kazan biletine 5 bin YTL çıktığını söyleyerek satıcıyı dolandıran şahıs, bir kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından tespit edildi. 

Alınan bilgiye göre, İbrahim Çilek isimli satıcıdan 5 tane kazı kazan bileti alan bir şahıs, bunları kazıdıktan sonra biletlerden birine 5 bin YTL çıktığını söyledi. Satıcının yanına giden şahıs, "Bana 5 bin YTL çıktı. Fakat ben buraların yabancısıyım. Sen bana 4 bin 500 YTL ver, 500 YTL'si senin olsun. Parayı, Milli Piyango İdaresi'nden sen tahsil et" dedi. Bunun üzerine Çilek, üzerinde bu kadar para bulunmadığını söyleyerek, şahısla birlikte tanıdığı bir kuyumcuya gidip parayı borç olarak aldı. 4 bin 500 YTL'yi şahsa veren Çilek, bir süre sonra elindeki kazı kazan biletiyle parayı tahsil etmek üzere Milli Piyango İdaresi'ne gitti. Çilek, yapılan kontrol sonrasında biletin sahte olduğunun ortaya çıkmasıyla dolandırıldığını anladı. 

Kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından tespit edilen para alışverişiyle ilgili görüntüleri Cumhuriyet Savcılığı'na veren İbrahim Çilek, şahıstan şikayetçi oldu. 10 yıldır milli piyango ve kazı kazan bileti sattığını söyleyen Çilek, "İlk kez başıma böyle bir olay geldi. Biletin sahte olduğunu anlayamadım. Milli Piyango İdaresi'nde ikramiye kontrol numarasından sahte olduğu anlaşıldı. Şahsın yakalanmasını istiyorum" dedi. 

Savcılık olaya el koyarken, güvenlik güçleri de zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 17:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?