6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Orkide operasyonu

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde polis tarafından gerçekleştirilen uluslar arası boyutlu 'Orkide Operasyonu' kapsamında, aralarında resmi görevlilerin de olduğu öğrenilen 65 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karasu'da insan ticareti yapıldığı yönünde yapılan ihbarların artması üzerine geniş kapsamlı 'orkide' adı verilen büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Sabaha karşı ilçede pansiyon ve evlere yönelik yapılan operasyona 100 polis katıldı.

Geceden günün ilk ışıklarına kadar sürdürülen operasyonda aralarında resmi görevlilerin de bulunduğu bildirilen toplam 65 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslarla birlikte bir miktar uyuşturucu madde de ele geçirildi.

Sakarya polisi tarafından düzenlenen "Uluslararası Orkide" operasyonunda gözaltına alınan şahıslar arasında 3 polis ile 1 jandarma görevlisinin olduğu öğrenildi. Yapılan operasyon sonucu Ermeni, Gürcü ve Azeri uyruklu toplam 40 kadın ve bunları organize eden 21 kişi yakalandı. Resmi görevlilerle birlikte operasyon sonucu toplamda 65 kişi gözaltına alındı.
Operasyonda yakalanan şahıslar otobüslerle Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis otobüslerinden indirilen zanlılar Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, uluslararası orkide adı verilen operasyonun geniş kapsamlı olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz tarafından ilçemizde gerçekleştirilen Orkide adını verdiğimiz operasyon uluslararası bir operasyondur. Operasyonda aralarında resmi görevlilerin de olduğu bir fuhuş organizasyonuna büyük bir darbe indirildi. Operasyonla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Öte yandan, emniyette sorguları devam eden yabancı uyruklu kadınların sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 11:54:10
Güncelleme :30 Ocak 2006 Pazartesi 17:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?