6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Otobüs tarama operasyonu

Sakarya'nın Sapanca İlçesi Kurtköy Beldesi'nde otobüs taranması olayına karışan zanlılardan bir kişi ve zanlıya yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 1 kadın, polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Sapanca İlçesi Kurtköy Beldesi'nde 13 Mart 2005 tarihinde bir yolcu otobüsü faili meçhul kişi veya kişiler tarafından taranmış, olayda otobüs şoförü Muammer Kaya ölürken, muavin Yusuf Ekuklu ağır yaralanmıştı.

Olayın ardından jandarma tarafından yürütülen operasyonlar sonucunda 3 kişi yakalanmış, zanlılar tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Olaya karıştığı iddia edilen zanlılardan 3 kişi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Olayın üzerinden 1 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen olaya karıştığı iddia edilen zanlılardan N.Ç, A.A. adına düzenlenmiş sahte kimlikle saklandığı Adapazarı Güneşler Beldesi'ndeki bir evde yakalandı. Zanlı ve kendisine yardım eden bayan, düzenlenen operasyonla polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, olaya karıştığı iddia edilen 3 kişinin yakalanması için de araştırmalar sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 02:02:48
Güncelleme :13 Şubat 2006 Pazartesi 02:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?