3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sürpriz rapor

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde, 22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi.

Pamukova İlçesi Mekece mevkiinde 40 kişinin ölümü, 89 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hızlı tren davasına bugün yapılan celseyle devam edildi. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya TCDD avukatları ve makinistlerin avukatları, tren şefi Köksal Coşkun, makinistler Fikret Karabulut, Recep Sönmez ile kazada kızı İrem Candan'ı kaybeden Alaattin Candan katıldı.

3 ay kadar önce tanık olarak hazırladığı raporu sunmak için dilekçe veren Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin de, raporunu mahkemeye sundu. 10 sayfalık raporda Şahin, kazanın oluş nedeninin hatalı tren işletmeciliğinden kaynaklandığını öne sürerken, mahkeme heyeti raporun incelenmesine karar verdi.

Davanın görüldüğü Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hazırladığı raporu sunan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin, 24 Kasım 2005 tarihinde hazırladığı 10 sayfalık kaza raporunda, kazanın nedeninin hız aşımı olduğunu, bunun da sebebinin hatalı tren işletmeciliğinden kaynaklandığını öne sürüyor.

Makinist avukatı İsmail Gürses ise tanık olarak mahkemeye rapor sunan Yrd. Doç. İsmail Şahin'in raporunun dikkate alınacağını belirterek, "Bu rapor, kazanın makinistten değil, hatalı hızlandırma yapılmasından kaynaklandığını bir kez daha göstermektedir" dedi.

Duruşmada söz alan tren şefi Köksal Coşkun ise, çok yıprandığını belirterek, "Bilirkişi raporlarıyla suçsuzluğum ortaya çıktı. Yüce mahkemeden beratimi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti duruşmayı, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin'in hazırladığı rapor ile dava dosyasının da bilirkişi tarafından incelemesi için mahkeme tarafından belirlenecek olan üniversiteye gönderilmesi amacıyla 24 Mart 2006 tarihine erteledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 13:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?