6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Tecavüzden sonra ölüm tehditi

Sakarya'da 15 yaşındaki T.Ö. tecavüze uğradığını öne sürdü. Genç kızın ailesi, olayı saklamaları için, zanlılar tarafından ölümle tehdit edildiklerini iddia etti.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde prefabrike konutlarda yaşayan 15 yaşındaki T.Ö. adlı lise öğrencisi kız, 3 genç tarafından tecavüze uğradığını iddia etti. Genç kızın ailesi, olayı saklamaları için, zanlılar tarafından ölümle tehdit edildiklerini öne sürdüler. 

Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığı tecavüz iddiası 15 Mayıs'ta meydana geldi. Singapur Prefabrik konutlarında kalan Kız Meslek Lisesi ögrencisi T.Ö., ifadesinde şunları öne sürdü: 

"Ablam ve iki arkadaşımla internet kafeye gittik. Burada daha önce tanımadığım E.Y. (17), İ.D (19) ve H.D. (19) yanıma gelerek beni eve götürmeyi teklif etti. Ben teklifi reddederek, ablam ve arkadaşlarımla kafeden ayrıldım. Eve giderken, kırmızı renkli bir araç çevremde dolaşmaya başladı. Ben de korktum ve saklandım. Araç gidince eve doğru tekrar yürümeye başladığımda, bu kez yeşil renkli bir minibüsle yanıma gelen E.Y., İ.D. ve H.D., beni arabaya bindirdiler. 'Nereye götürüyorsunuz?' diye bağırınca, E.Y. bir arkadaşının evine gideceğimizi söyledi. Zümrüt Çocuk Yuvası'nın karşısındaki 2 katlı bir eve geldik. Burada önce E.Y., daha sonra İ.D. ve H.D. benimle zorla ilişkiye girdiler."

Zanlılar serbest bırakıldı
Genç kızın olayı ailesine anlatmasının ardından AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğeni olduğu öne sürülen E. Y. gözaltına alındı. Y. ifadesinde, T.Ö. ile kendi isteği üzerine ilişkiye girdiğini iddia etti. Yakalanan İ.D. ve H.D. de aynı yönde ifade verdiler. 3 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tecavüze uğradığı doktor raporuyla da belgelenen T.Ö. ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı'nın kendisine, "Kendi rızanla gitmişsindir" diyerek kızdığını öne sürdü.

'Namusun bedeli mi olur?'
Genç kızın annesi Z.Ö. de tecavüz olayının ardından E.Y.'nin ailesi tarafından ölümle tehdit edildiklerini öne sürerek, "Yakınları olan milletvekili yıllarca burada belediye başkanlığı yaptığı için herkes tanır. Korkumuzdan 24 Mayıs'ta Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vererek kızımın kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söylemek zorunda kaldık. 

E.Y.'nin babası bize davadan vazgeçmemiz için 35 bin YTL para ile bir daire teklif etti. Namusun bedeli mi olur? Can güvenliğimiz kalmadı" diye konuştu. 

E.Y.'nin amcası olduğu iddia edilen milletvekili Yıldırım da, "Olayı tasvip etmem mümkün değil. Bunu yapan benim yeğenim de olsa asla kabul edemem" dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 03:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?