3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu operasyonu

Adapazarı'nda, özellikle lise ve üniversite öğrencilerine pazarlanmak istenen 40 bin 20 adet Extcasy hap ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şahıslardan birinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adapazarı Sakarya Caddesi Et Balık kavşağında Hollanda plakalı beyaz renkli Wolksvagen Passat marka, beyaz renkli Hyundai marka ve mavi renkli Mazda otomobilleri durdurarak arama yaptı.

Polisin yaptığı arama sonucu, Hollanda plakalı otomobilin bagajında naylon poşetler içinde 9 kilo 84 gram ağırlığında 40 bin adet Extcasy hap, Hyundai marka araç içinde 3 adet Extacy hap ile 5 gram esrar ile mavi renkli Mazda otomobil içinde 17 adet Extacy hap ele geçirildi. Operasyon sonucu, E.T. ve R.B isimli şahıslar gözaltına alınırken, ismi öğrenilemeyen bir şahıs ise firar etti. Operasyon sonucu yakalanan şahıslardan E.T.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru olduğu öğrenildi.

Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, aileleri ve okul yönetimlerini uyararak, "Extcasy hapların ne kadar tehlikeli olduklarını anlatmamıza gerek yok. Bunlar çocuklarımızın hayatını karartır. Bunlar özellikle öğrencilerimize pazarlanmak isteniyor. Biz bunlarla amansız mücadele içindeyiz. Bu konuda ailelere ve okul yönetimlerine büyük görevler düşüyor. Çocukları ile yakından ilgilensinler. Bu konularda geç kalınması halinde istenmeyen sonuçlar olabilir" dedi.

Müdür Aydın, yakalanan şahıslardan birinin polis memuru olduğunu ifade ederek, suç işleyen kişinin kimliğinin kendilerini ilgilendirmediğini ve suç işlemiş şahıs kim olursa olsun işlem yaptıklarını söyledi. Yakalanan şahıslar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 15:48:36
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 15:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?