3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

İsmail Akça

Sakarya Üniversitesi’nin Adapazarı’nda kurulmasıyla yurt işletmeciliğine başlayan Sakaryalı iş adamı İsmail Akça, 2. kız öğrenci yurdunu hizmete açtı. 1995 yılında yurt işletmeciliğine 75 öğrenci kapasitesiyle kurduğu kız öğrenci yurdu ile başlayan işadamı Akça, 2. yurdunu hizmete açarak toplam 135 öğrenci kapasitesine ulaştı. 2 kişilik odalardan 4 kişilik odalara kadar öğrencilerin barınma imkanlarının sağlandığı kız öğrenci yurdunda öğrencilere sabah kahvaltı ve akşam yemeği veriliyor.

Sosyal faaliyet alanlarının da bulunduğu yurtta kalan tüm öğrenciler sigortalanırken öğrenciler yurt tarafından sağlanan servis araçlarıyla okullarına ulaşıyorlar.


Yeni işletmeye açtığı öğrenci yurdunu basın mensuplarına gezdiren iş adamı Akça, öğrencileri yurdunu gezmeye davet etti. 5 yıldızlı otel kapasitesinde yurt yapmayı başaran iş adamı İsmail Akça, 17 Ağustos depreminden önce yurt işletmeciliğine başladığını ve depremde eşi ile öğrencilerini kaybettiğini ifade ederek inşaa ettirdiği yurtların deprem yönetmeliklerine uygun olarak yapıldığını söyledi. Akça, "Depremden önce yurt işletmeciliğine başladım. Depremde eşimi ve öğrencilerimi kaybettim. Onların acısını hiç unutmuyorum. Hayata küsmeden geleceğimiz olan çocuklarımız için bugün ikinci yurdumu açmaktan mutluyum. Onlar bizim geleceğimiz. Yurdumuzda öğrencilere kaliteli yemek veriyoruz. Kendi yemediğimiz yemeği öğrencilerimize vermeyiz. Yurdumuzda 24 saat sıcak su imkanı var. Öğrencilerimiz sigortalı olup okullarına servisle ulaştırıyoruz. Bizde her velinin bütçesine göre oda var. Odalarımızın aidatları 150 milyondan başlayıp 225 milyona kadardır. Öğrencilerimiz çok katlı binalara gidip ev tutmasınlar. Bizde herkesin bütçesine göre oda var" dedi.

İş adamı Akça, öğrencileri ve velileri kaçak yurtlar ve hasarlı binaları tutmamaları konusunda uyararak emlakçılara seslendi. Akça, "Emlakçılarımız bölgeye gelen öğrencilerimizi yanlış yerlere yönlendirmesinler. Sakat yerlere yerleştirmesinler. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir" diye konuştu.

Akça, yurtlarının sürekli devlet tarafından denetlendiğini Sakarya’da çok sayıda kaçak yurt ve öğrenci evi olduğunu ve devletin söz konusu yerleri denetlemediğini iddia etti.

 
Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar