23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İtfaiye aracı sıkıntısı

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Dokurcun Beldesi'nde bulunan itfaiye aracının ihtiyaca cevap veremediği bildirildi.

Dokurcun Belde Belediyesi'nde bulunan eskiden kalma 3 tonluk su kapasiteli itfaiye aracı ihtiyaca cevap veremediği, beldeye bağlı çevre köylerin dağınık olarak kurulması, evlerin ahşaptan yapılması ve bölgenin tamamının ormanlarla kaplı olması yangın riskini arttırdığı ifade edildi. Yangın çıktığında bölgedeki vatandaşların, yakında bulunan Akyazı İlçesi ve Adapazarı merkezinden itfaiye aracı gelmesini bekledikleri belirtildi.

Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, belediye olarak en acil ihtiyaçlarının bir itfaiye aracı olduğunu, kendisinin de daha önce bir yangın acısı yaşadığını hatırlatarak, yetkililerden yardım istedi. Başkan Yılmaz, "Bölgemizde çok acilen bir itfaiye aracına ihtiyacımız var. Dokurcun Beldesi olarak Akyazı İlçesi'ne 30, Adapazarı merkeze 60 kilometre uzaklıkta Bolu il sınırında kalmaktayız. Köylerimiz çok dağınık ve bölgemizde bulunan evlerin tümü ahşap" dedi.

Belediye başkanı olmadan önce 1977 yılında büyük bir yangın geçirdiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Yangında 8 aylık oğlumu kaybettim. Yangının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bu acıyı hiç unutamıyorum. Belediyemizde bir adet 3 tonluk eski bir itfaiye aracı var. Bu araç ihtiyaca cevap veremiyor. Hiçbir vatandaşımın afet geçirmesini, burnunun kanamasını istemiyorum. İtfaiye aracımızın yetersiz olduğunu beldemizi ziyaret eden Sakarya Valisi Nuri Okutan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Duran'a ilettim. Onların bu konuya bir çözüm bulacağına inanıyorum. Bizim itfaiye aracı almaya gücümüz yetmiyor. Yangınlara cevap veremiyoruz. Yangında aracımızın suyu bitince kovalarla veya varsa çeşme hortumları ile yangını söndürmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 15:14:37
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 15:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?