28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ölü tavuklar korkuttu

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde vatandaşlar tarafından bulunan ölü tavuklar, korku yaşanmasına neden oldu.

İhbar üzerine ölü tavukları inceleyen ekipler, daha sonra bir çukur kazarak tavukları gömdü.
Akyazı İlçesi'nin Vakıf Köyü'nde ormanlık alana atılmış olarak çok sayıda ölü tavuk bulundu. Ölü tavukları fark eden vatandaşlar, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen İlçe Tarım Müdürü Murat Özer ile Veteriner Hekim Reşit Atalay Doğan, özel giysileriyle bölgede inceleme yaptı. Yapılan araştırma sonunda Vakıf Köyü İlköğretim Okulu arkasında da çok sayıda ölü tavuk bulundu. Ölü tavukları toplayan ekipler, tavukların başka bir hastalıktan ölmüş olabileceğini belirtti. Tavuklar, ilaçlama yapıldıktan sonra açılan bir çukura gömüldü.

Akyazı İlçe Tarım Müdürü Murat Özer, kümes hayvanları besleyen vatandaşları kuş gribi hastalığına karşı uyarırken, şüpheli bir durumda kendilerine bilgi verilmesini istedi. Veteriner Hekim Reşit Atalay Doğan ise, kuş gribi hastalığının en belirgin özelliklerine dikkati çekerek, vatandaşların şüpheli tavuklara dokunmadan kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Köy kahvesinde vatandaşlarla biraraya gelen İlçe Tarım Müdürü Özer ile Veteriner Doğan, kuş gribi hastalığıyla ilgili bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 12:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?