2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

İşadamından eğitime destek

Nevşehirli hayırsever işadamı İsmet Aktekin tarafından, Sakarya'nın Ferizli İlçesi'ne okul ve öğrenci yurdu yaptırılacak. Okul ve yurt inşası için protokol ise, işadamının da katıldığı bir törenle Sakarya Valiliği'nde imzalandı.

Nevşehirli İşadamı İsmet Aktekin, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı aracılığıyla, Ferizli İlçesi'nde 13 dönüm arazi üzerine 480 öğrenci kapasiteli Anadolu Lisesi binası ve 96 öğrenci kapasiteli yurt yaptıracak.

2006-2007 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek okul inşaatı için Sakarya Valiliği'nde, Vali Yardımcısı Mustafa Güni, Vali Yardımcısı ve Ferizli Kaymakamı Selda Özgüven, işadamı İsmet Aktekin ile Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş'ın katılımıyla protokol imzalandı.

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, yaptırılacak Anadolu Lisesi eğitim kampusunun yer tahsisi, alt yapı ve çevre düzenlemesi işini belediye olarak kendilerinin üstlendiğini söyledi. Kaşkaş, ülkenin en temel sorunlarından birinin eğitim olduğunu belirterek, "İlçemizin de en büyük sorunu eğitim. Rutin belediyecilik hizmetleri yanında göreve geldiğimiz ilk günden beri ilçe halkının eğitim, kültür ve sosyalleşmesi yönünde birçok hizmet ürettik. Ürettiğimiz hizmetlerde birinci sırayı eğitime verdik. İlçemizin ve ülkemizin kalkınması, gelişmesi eğitimle olacaktır. İnşallah ilçemizde inşası kısa sürede tamamlanacak olan Anadolu Lisesi eğitim kampusu sayesinde Ferizlili gençler de gelişmiş ülke standartlarında eğitim alacak ve bu sayede ülke ve dünya çapında önemli görev ve statülere ulaşıp ilçeye büyük hizmetler yapacaklar" dedi. Kaşkaş, öğrenci yurdu inşaatına da en kısa sürede başlanacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 14:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?