1
Haziran
2024
Cumartesi
SİYASET

Başkan Bayraktar'a Kanbur'dan cevap geldi

Yeni Haber gazetesinde AKP Kocaali İlçe Başkanı Lütfi Bayraktarın “listemizde il genel meclis üyesi olan arkadaşımızın daimi encümenlik istemesi akabinde olamamasını bahane edip karşı listeye geçmeleri tabiki birilerin menfaatlerine ters gelmiştir” sözleri üzerine adı geçen Kocaali İl Genel Meclis Üyesi olan Şaban Kanbur, bir açıklama yaptı.

Kanbur, açıklamasında şunları dile getirdi: "Karşı liste ile ilgili şahsıma isnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum. 27 kurucu ve yönetim kurulu üyelerinden yirmisinin partinin hizmet getirme ve halkla ilişkilerinde tıkandığı için parti içinden yeni listenin daha iyi hizmet alma ve halkını kucaklayacağına inandım. Bizler karşı liste değiliz. Parti içi listeyiz. Mevcut yönetimin hiç birini kötülemek, karalamak amacında değiliz ama partinin hem Kocaali de halk bazında hem de partililerce güven kaybettiğine inandık. Bizim için partilimiz değerlidir. İlçe başkanımızın mesleği gereği (avukatlık) tarım kredi, esnaf kefalet, su birliği gibi kurumların icra işlerini takip etmesi vatandaşı gayri ihtiyari üzüyor ve Akp ye karşı tavır almasına neden olduğuna inanıyoruz. Sayın Lütfi Bayraktar’ı bu konuda ikaz etmemize rağmen vazgeçiremedik. Oysa biz inanıyoruz ki ilçe başkanı veya siyasetçi halkın mağdur olduğunda yanında olması gereken kişidir..

Daimi encümenlik talebim olmadı. Kocaali de ki diğer encümen arkadaşlarımızla birlikte kendisi ile 5 – 6 ay öncesinden bu konuları görüştük sayın Bayraktara bu konuda yetki verdik. Üç arkadaşımızdan hangisini seçersen kabul ediyoruz dedik. Ben diğer encümen arkadaşlarımı çok seviyorum bu konuda hiç alınganlık da yapmıyorum. Eğer daimi encümen ben olsaydım onlarda benim gibi düşünürdü. Kendilerine sonsuz güveniyorum. Ben hükümetimizi ve partimizi temsil ediyorum kişisel hiçbir hesabım yok. Daimi encümenlik hesabım olsaydı geçen yıl bana verilen daimi encümenliği Kaynarca ilçemizdeki arkadaşımıza devir etmezdim. Bu devir işlemine AKP İl Başkanım Sayın Yusuf Alemdar şahittir. Bana verilen hizmetleri Sakarya ili dahil Kocaali ye en hızlı şekilde vermeye devam edeceğim. Amacım partime bir oy daha fazla katabilmek."

Burak Ak - Kenthaber / Kocaali
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 15:24:53
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 01:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?