2
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Tren davasına devam edildi

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde geçtiğimiz yıl 22 Temmuz tarihinde meydana gelen hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili davaya, bugün Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hakim Oğuz Çelik başkanlığında gerçekleştirilen duruşmada, tutuksuz yargılanan birinci makinist Fikret Karabulut, ikinci makinist Recep Sönmez ile tren şefi Köksal Coşkun hazır bulundu. Heyetteki değişiklikler nedeniyle eski zabıtların okunmasıyla başlayan duruşmada, geçen duruşmada Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne yazılan yazıya gelen cevap okundu. Gelen yazıda Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli Yard. Doç. Doç. Dr İsmail Şahin'in konu ile ilgili olarak bir takım bilgi ve belgelere ulaştığı şeklindeki cevabın ardından, mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, bir takım bilgi ve bulgulara ulaşan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli Yrd. Dç. Dr. İsmail Şahin'in mahkemeye çağrılması ve tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Öte yandan mahkeme heyeti, daha önceki duruşmalarda heyete sunulan kaza ile ilgili 1. CD'nin ardından 2, ve 3. CD'lerin TCDD'den istenmesine karar verdi. Kararın açıklanmasının ardından, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşma çıkışında makinistlerin avukatı İsmail Gürses bir açıklama yaptı. Gürses, açıklamasında, duruşmaya çağrılan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin'nin dinlenmesinin ardından mahkemenin seyrinde değişme olabileceğini söyledi. Gürses, öte yandan mahkemeye sunulan 1. CD'nin ardından TCDD tarafından gönderilecek 2. CD'nin de gelmesiyle yapılacak deşifre sonrasında, kazayla ilgili görülmeyen ayrıntıların ortaya çıkabileceğini iddia etti.

Av. Gürses mahkemenin karar vermesi için daha erken olduğunu, mağdur edilen makinistlerin de bir an önce işlerine dönmesi için açılan davanın devam ettiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 15:20:35
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 13:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?