27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Belediyeden turizm yatırımı

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ne bağlı Kırkpınar Beldesi'nde belediye tarafından Kırıkıncıpınar Rekreasyon projesi adıyla önemli bir projenin yapımına başlandı.
Sakarya'nın önemli turizm merkezlerinden biri olan, özellikle hafta sonları tatilcilerin uğrak mekanı haline gelen Kırkpınar Beldesi'nde belediye tarafından Kırkıncıpınar adı verilen bir proje hayata geçiriliyor. Kırkıncıpınar Rekreasyon projesinin Kurtköy Deresi ve çevresinde gerçekleştirileceğini söyleyen Kırkpınar Belediye Başkanı Niyazi Bağdat, projenin 200 dönüm alan üzerine inşa edileceğini kaydetti.
Tamamen belediyenin imkanlarıyla yapılacak projede, yapay şelaleler, mesire alanları, yapay bir göl, yürüyüş yolları ve bir de hayvanat bahçesi bulunacağını kaydeden Bağdat, "Göl çevresine yapılacak 5 km'lik yürüyüş yolu, aynı zamanda havacılık eğitim merkezi ve su sporları merkezine bağlanacak. Dere üzerine yapılacak sembolik asma köprüyle vatandaşlar yaya olarak Kırkpınar Beldesi'nden Kurtköy Beldesi'ne ulaşacak. 2 ayda bitirmeyi planladığımız proje, yaklaşık 80 bin YTL'ye mal olacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 20:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arda arikan IP: 88.241.219.xxx Tarih : 16.02.2007 02:21:42
daha iyi projeler görmek isteriz ben aydın yenipazardan arda abimin ikametgah ettiği sapanca kırkpınar ilçesinin özellik le yaz trizmine daha canlılık getirici yatırımlara ihtiyacı var bence.............