18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Turizm Sakarya'nın lokomotifi olur

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) Fotoğrafçılık Bölümü tarafından gerçekleştirilen Sapanca gezisine katılıp, bol bol fotoğraf çeken Sakarya Valisi Nuri Okutan, "Turizm, Sakarya’nın lokomotifi olabilir" dedi.

SAGÜSAD Fotoğrafçılık bölümünün Sapanca Erdemli Köyü’ne düzenlediği geziye katılan Sakarya Valisi Nuri Okutan, SAGÜSAD Yönetim Kurulu üyesi Cihat Çavdar’dan fotoğraf çekme teknikleri hakkında bilgi aldı.

Sakarya’nın doğa harikası bir yer olduğunu söyleyen Okutan, turizmin Sakarya ekonomisinin lokomotifi haline gelebileceğini söyledi. Bölgede yer alan doğal güzellikleri en iyi şekilde değerlendirerek tüm Türkiye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtılması ile Sakarya’nın bir turizm merkezi haline dönüşebileceğini söyleyen Okutan, bunun için fotoğraf sanatçılarına büyük iş düştüğünü belirtti. Sakarya’nın doğal güzelliklerinin yeterince tanıtılmadığını belirten Okutan, "Turizmde en önemli faktör tanıtımdır. Doğal güzellikler ve turizm alanlarının tanıtımında da fotoğraflar çok önemlidir. Bu nedenle siz fotoğraf sanatçılarına büyük iş düşüyor. Çekeceğiniz güzel fotoğraflarla İli en iyi şekilde tanıtarak turizmin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz" diye konuştu.

Daha sonra fotoğraf sanatçılarıyla birlikte Sapanca Erdemli Köyü’nde yaylaları gezen Vali Okutan, sanatçılarla birlikte bol bol fotoğraf çekti

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 17:47:41
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 14:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet aydın IP: 88.244.233.xxx Tarih : 28.11.2008 12:25:21

siteniz çok güzel olmuş size bir söz söyliyecem bu sözümü yayınlamınıza rica ederim (BU ALEMDE TATANGA GERİSİ PALAVA ALAYINA İSYAN ÖLÜMÜNE SAKARYA