19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sapanca'da yol çalışmaları

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Sapanca ilçe merkezinde yer alan Kuvayi Milliye Caddesi ve Serdar Sokak'ta yol yapım ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı.

Sapanca İlçesi'nde, tren yoluna paralel 385 metre uzunluğundaki Kuvayi Milliye Caddesi yeniden düzenleniyor. 9 metresi araç trafiği için yol, 4.5 metresi yaya kaldırımı olmak üzere toplam 13.5 metre genişliğinde projelendirilen caddede zemin sökülerek yeniden yapım çalışmalarına başlandı. 213 bin 500 YTL'ye mal olacak caddenin yaya kaldırımı, yağmursuyu kanalları ve kilitli parke döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeşillendirme, aydınlatma, çöp kutuları ve çocuk parkı gibi çevre düzenlemeleri de tamamlanacak.

Kuvayi Milliye Caddesi ile bağlantılı olan 218 metre uzunluğundaki Serdar Sokak ise araç ve yaya kaldırımlarıyla birlikte 12 metre genişliğinde bir cadde haline getiriliyor. Kilitli parke, yağmursuyu kanalları, yaya kaldırımı ve çevre düzenlemesinin yanı sıra Serdar Sokak'ın caddeyle kesiştiği noktada yeni bir kavşak yapılacak. Çalışmaların sona ermesiyle bölgedeki araç ve yaya trafiğinin sağlıklı akışı sağlanmış olacak.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 16:26:06
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 16:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?