28
Mayıs
2024
Salı
SERDİVAN - SAKARYA

Bataklık kurutulacak

Serdivan Belediyesi, Yazlık beldesindeki bataklıkları kurutmak için çalışma gerçekleştirecek.

Yerleşim birimleri içinde kalan ve çevreye zarar veren bataklıklara el atan Serdivan Belediyesi, bu alanların ıslahı için çalışmalara başladı. Eski belde merkezinde kalan besi ahırının pisliklerinin oluşturduğu bataklığın kurutulması amacıyla önce drenaj kanalları açan Serdivan Belediyesi Fen İşleri ekipleri, buralarda biriken suyun çekilmesinin ardından ıslah ve dolgu çalışmalarına başlayacak.

Yine bu bölgede toprak alımı yapılarak büyük havuzlar halinde bırakılan arazi parçalarının zaman içinde bataklık halini alması nedeniyle hem çevrede yaşayanlara hayati tehlike arz etmesi, hem de çevre kirliliğine meydan vermesi yüzünden, buralarda da drenaj çalışmaları başlatıldı.

Arazilerin sularının çekilmesinin ardından gerekli ıslahın en kısa zamanda yapılacağını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Bu bölgemiz Serdivan'ın en geri kalmış bölgesi. Kısa süre içinde burada yapacağımız çalışmalarla ilçe içinde bütünlük sağlamayı hedefliyoruz. Serdivan'ı en kısa zaman içinde varoşları olmayan bir ilçe haline getireceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?