19
Mayıs
2024
Pazar
SERDİVAN - SAKARYA

Hasarlı minare ev boşalttırdı

FIRTINADA HASAR GÖREN MİNARE

Serdivan ilçesinde, fırtınada büyük hasar gören bir caminin minaresi çevredeki vatandaşları korkuttu. Minarenin devrilme ihtimali sebebiyle bölgedeki evler boşaltıldı.

Olay, Serdivan ilçesi Yukarıdereköy Mahallesi'nde meydana geldi. Bir caminin minaresi son günlerde şiddetini artıran aşırı rüzgar sonrasında hasar gördü. Gövde bölümü parçalanan ve güçlükle ayakta duran minare vatandaşlar arasında korkuya neden oldu. Yıkılma tehlikesi bulunan minarenin bulunduğu bölgedeki bazı evler boşaltıldı. Evlerini boşaltanlar yakın komşularına sığındı.

Minarenin hemen altında evi bulunan Havva Yağız yetkililerin ilgisizliğinden yakınırken evi boşaltıp komşuya sığındığını söyledi. Yağız, dört kişilik bir aile olduklarını belirterek şunları söyledi: "Çok korktuk. Çocukların korkudan dudakları patladı. Komşuya sığındık. Gece yarısı tekrar evimize geldik. Balıkesir'de dört kişi öldü. Gelsinler bir an önce yıksınlar. Nereye gideyim. Bu minarenin altında durmaktan başka."

Minarenin yapımını üstlenen cami derneği başkanı İbrahim Karaoğlu'nun annesi Keriman Karaoğlu da "Benim oğlum dernek başkanı. O yaptırdı. Tehlikesi varsa bir an önce yıkılsın" dedi.

Bir başka vatandaş ise dün geceden beri korktuklarını belirterek şöyle konuştu: "Geceden beri rüzgarla birlikte yatıp kalkıyor. Gece evleri boşalttık. Bu sabah geldik. Yetkililer gelip gitti. Başka bir şey yapmadılar. İnsanların geçtiği tek yol burası başka çareleri yok."

Yukarı Dereköy Camii Derneği Başkanı İbrahim Karaoğlu ise "Şimdi cenazemiz var. Cenaze sonrasında yıkıp onarmayı düşünüyoruz. Yetkililerden de yardım bekliyoruz" dedi.

FIRTINADA HASAR GÖREN MİNARE
FIRTINADA HASAR GÖREN MİNARE
FIRTINADA HASAR GÖREN MİNARE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 14:54:03
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 18:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?