26
Mayıs
2024
Pazar
SERDİVAN - SAKARYA

Belediyeden domuz gribi semineri

SERDİVAN BELEDİYESİ DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Serdivan Belediyesi tarafından domuz gribi semineri düzenlendi.

Serdivan Düğün Salonu'nda düzenlenen seminerde Sağlık Grup Başkanı Dr. Gülsevin Özsertel Kotran, gribin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Mevsimsel grip ile Domuz gribinin farklarına da değinen Dr. Kotran, panik yapmamız gerektiğini vurguladı. Sürecin başından beri medyanın da etkisiyle birçok spekülasyonun yapıldığını belirten Dr. Kotran, Sağlık Bakanlığı'nın durumu en iyi şekilde kontrol ettiğini ifade etti. Zihinlerdeki karışıklığın bilimsel olmayan yaklaşımların medya yoluyla kamuoyunda paylaşılmasının yol açtığını belirten Dr. Kotran, “Akılcı ve bilimselci bir yaklaşımla soruna eğilmemiz gerekiyor” dedi.

Domuz gribinin en çok kış mevsiminde yayıldığına dikkat çeken Dr. Kotran, “Havaların soğuk olmasından dolayı kapalı ortamlarda kalıyoruz, kapalı alanlar ise yeterli hava akşının olmadığı yerlerdir. Mümkün mertebe kapalı alanların havalandırılması gerekiyor” dedi.

Ellerimizi sık sık yıkamamız gerektiğini ifade eden Dr. Kotran, “Bilhassa öksürüp veya hapşırdıktan sonra mutlaka ellerimiz sabunla yıkamalıyız. Sosyal ortamlarda kağıt havlu kullanılmalı. Tek kullanımlık kağıt mendiller virüsün yayılmasını engeller. Anti viral ilaçları gelişi güzel kullanmamalıyız. Bu ilaçları mutlaka doktorun onayı ile kullanmalıyız” diye konuştu.

Dr. Kotran, aşı konusundaki yaşanan kafa karışıklığına da açıklık getirerek, “Dünyadaki bilimsel örgütlerin onayıyla bu aşılar yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı aşıların gerekli mercilerdeki tahlilini yaptırdıktan sonra dağıtımını gerçekleştirmiştir” dedi.

Çocukların en üst risk grubunu oluşturduğunu belirten Dr. Kotran, bu risk grubuna karşı ilk aşıların yapıldığını ve yapılmakta olduğunu belirtti. Diğer yandan hamilelerin ve 65 yaş üstü olan insanların da risk grubunda olduklarını ve bunun için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Dr Kotran, gebeler için aşının geldiğini kaydetti.

Domuz gribinin Batı'dan yayılmış olmasını bir şans olarak niteleyen Dr. Kotran, “Eğer Asya'dan yayılsaydı gerekli tedbirlerin alınamama durumu ile karşı karşıya kalınabilirdi” dedi.

Serdivanlıların ilgi gösterdiği Domuz gribi seminerinde vatandaşlar da sorular sorarak zihinlerindeki şüpheleri giderme imkanı yakaladılar.

SERDİVAN BELEDİYESİ DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ
SERDİVAN BELEDİYESİ DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:05:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 15:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?