19
Mayıs
2024
Pazar
SERDİVAN - SAKARYA

Mesleklerine kavuştular

Serdivan Belediyesi ile ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa başlattığı meslek edindirme kursları ilk mezunlarımı vermeye hazırlanıyor.

Kuaförlük, bilgisayar ve kasiyerlik kursları ile çalışmalara başlayan meslek edindirme kursları gelen taleplere göre belirleniyor.

Bu yıl ilk kez Serdivan İlçesinde düzenlenen kursların sonunda Milli Eğitim onaylı belge sahibi olacak kursiyerler, iş için önlerinde bulunan önemli bir engeli de aşmış olacaklar. Belgeli kasiyer olmak için kursa başvuran 16 öğrenci belge almaya hazırlanırken, ilk uygulamalı derslerini de Serdivan Özpaş Markette aldılar. Müşteri ilişkilerinden, mal çeşitlerine kadar çeşitli konularda aldıkları eğitimi uygulamalı olarak da yaşayan kursiyerler, Haziran ayı içinde sınava girecekler. Başarılı kursiyerler sınav sonunda belge alarak, sertifika sahibi olacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
günselmeydan IP: 85.106.61.xxx Tarih : 1.07.2009 12:07:11

sERDİVAN BELEDİYESİ VE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ yaptıkları bu anlamlı çalışmalarla gençleri yetiştirerek iş imkanına kavuşmalarına imkan sağladıklarından dolayı kutluyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Ayrıcabilgisayar kurslarını yaz tatilinde açılması halinde öğrencilerin tatillerden faydalanarak bukursa katılmalarında önderlik yapmalarını arzu ediyorum . şimdiden biz velilere yardımcı olacaklarını düşünüyor ,teşekkür ediyorum.Böyle imkan sağlanırsa çok memnun oluruz.başarılar