25
Mayıs
2024
Cumartesi
SERDİVAN - SAKARYA

Serdivan organik tarım bölgesi olacak

Serdivan Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından deneme üretimine başlanan organik çilek üretimi ilk meyvelerini verdi.

Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından Çubuklu köyünde iki aileye dağıtılan organik çilek fideleri ilk meyvelerini verdi. Serdivan Tarım İlçe Müdürü Süleyman Akyıldız ve projenin sorumlusu ilçe teknisyeni Cevdet Yılmaz bu sevinci Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile paylaştılar.

Serdivan ilçesinde tarıma elverişli ve çok verimli arazilerin olduğuna dikkat çeken Tarım İlçe Müdürü Akyıldız, “Çilek üretimi için araziye sahip olan Çubuklu köyünde istekli iki aileye birer dönüme ekilmek üzere çilek fidesi verdik. İl Özel İdaresi destekli bu çalışmanın ilk ürünün hasadı yapıldı. Normal şartlarda Nisan ayı sonunda başlayan hasat, hava şartlarına bağlı olarak yaklaşık 6 ay sürmektedir. Dönüm başına 4 ton üretim sağlanmaktadır” dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise hedeflerinin Serdivan ilçesini organik tarım bölgesi yapmak olduğunu belirterek, “Serdivan ilçemizi bir yanıyla eğitim, sağlık turizm yöresi, diğer yanıyla da çok verimli tarım arazileri nedeniyle organik tarım üssü yapmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Tarım ilçe Müdürlüğümüz de çalışmaları ile ilçemizin ekonomik hayatına canlılık kazandırmak ve verimli arazilerin değerlendirilmesine yönelik çalışmalarını taktirle izliyoruz. Hepsine Serdivanlı hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 14:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?