19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bush'a Çerkezköyden Eşekli Protesto

' Defol Bush Deperim '

Bush ve NATO'yu protesto kervanına Çerkezköy'den Cengiz Varçın da eşeğiyle katıldı. Varçın, Eşeğinin arkasına astığı "Defol Bush Deperim" pankartıyla Çerkezköy'ü sokak sokak dolaşıyor.

Başta Türkiye olmak üzere tüm dünyanın kilitlendiği NATO Zirvesi'ne ve ABD Başkanı Bush'a tepkiler devam ediyor. 3 günlüğüne gelen fakat günler öncesinden protesto edilmeye başlanan Bush'a en ilginç tepki ise Çerkezköy'den geldi. Ekmek parasını çöplerden kağıt toplayarak kazanan Cengiz Varçın kağıt topladığı eşeğin arkasına "Gelme Bush Deperim" pankartıyla Bush'u protesto edenler kervanına katıldı. Bir işgalciyi protesto etmenin kendisi için bir vazife olduğunu söyleyen Varçın, "Bugün başka yerleri işgal edenler yarın bizim toprakları da işgal etmeyecekleri ne malüm. Ben de bir gün çocuklarım bana, 'Baba işgal güçlerine karşı sen ne yaptın' sorusuna bir cevap verebilmek için böyle bir yöntem denedim" şeklinde konuştu.

 

 

Çerkezköy caddelerinde trafiğin ortasında eşeğiyle dolaşan, Çerkezköylüler'in ilginç bakışları arasında bir taraftan ekmek parasını kazanan bir taraftan da protestosunu devam ettiren Cengiz Varçın, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.   

 

Çerkezköy Haber - www.cerkezkoyhaber.com.tr
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 21:05:37
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 11:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?