17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çiçek hırsızına ödül koydular

Çerkezköy çok ilginç bir hırsızlık olayına sahne oluyor. Konut hırsızları oto hırsızları işyeri hırsızları derken ilçemizde şimdi de çiçek hırsızları türedi. Mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda Güven Sokak'ta bulunan ve çöp yığınına dönen geniş alanı temizleyip yerine rengarenk çiçek ve çeşitli fidanların ekildiği bir park yaptı. Sokağın sillüetini değiştiren bu parka mahalleli de gözü gibi bakıyor. Ancak son dönemlerde parka dadanarak çiçek ve fidanları periyodik bir şekilde çalan hırsız mahallelinin kabusu haline geldi.
 
BAŞINA ÖDÜL KOYDULAR
 
Parktaki çiçek ve fidanların gün gün eksildiğini farkeden sakinler parkı gözetim altına alsa da bir haftada içerisinde parktaki çiçek ve fidanların hemen hemen yarısının çalınmasına engel olamadı.  Mahalle halkının durumu belediyeye bildirmesi üzerine parkta açılan boşluklara yeniden kasalar dolusu çiçek ve fidan ekildi. Ancak parktan çiçekler eksilmeye devam ediyor. Mahalle sakinleri bu ilginç hırsızlık olayının önüne geçebilmek için toplanarak hırsızı yakalayana ya da ihbar edene Genç Shop Mağazası'ndan bir takım elbise gömlek kıravat ayakkabı ve çorap ödül vermeyi ayrıca şahsın evinin bir aylık temizlik malzemesini karşılamayı kararlaştırdı.
 
BELEDİYE DİKİYOR HIRSIZ ÇALIYOR
 
Hırsız yada hırsızlar özellikle büyüdüğünde bir duvar gibi parkın etrafını saran Şimşir fidanlarını çalıyor. Hırsızın Park'tan kasalar dolusu çiçek ve fidan çaldığını dile getiren vatandaşlar "Evini ya  da bahçesini donattıktan sonra çalmayı bırakır diye ümit ediyorduk. Ancak hırsızın çaldığı çiçekler   iki büyük parkı donatabilir. bizim artık Belediye'ye gidip "Gelin yeinisini ekelim diyecek yüzümüz kalmadı. Hırsızı yakalayana sbüpriz hediyeler de vereceğiz" şeklinde çaresizliklerini dile getirdiler.
Çerkezköy Haber - www.cerkezkoyhaber.com.tr
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2004 Cumartesi 00:35:12
Güncelleme :25 Ocak 2005 Salı 10:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?