18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bakan Coşkun Çorlu`da

Törende Bakan Ali Coşkun’un yanı sıra Tekirdağ Vali Vekili Arif Uludağ, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ milletvekilleri Ahmet Kambur, Ziyaettin Akbulut, Trakya Birlik Genel Müdürü Cemalettin Uslu, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Engin, Çorlu Kaymakamı Mehmet Ali Ulutaş, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin ile çok sayıda davetli katıldı.

Tesislerin açılışından önce bir konuşma yapan Bakan Ali Coşkun, Türkiye'de daha önceden yanlış politikalar uygulandığını söyledi. Bakan Coşkun, "Türkiye ekonomik kriz değil, ekonomik deprem yaşadı. Bu depremin sarsıntıları 2002'de son buldu. 2 Kasım 2002 tarihinde Türkiye'de yeniden güven ortamı oluştu. Türkiye uluslararası platformlarda itibarını ve güvenini yitirmişti. Sürdürülen şahsiyetli politikalar sayesinde, Türkiye yeniden söz sahibi hale geldi. Üretim durmuş, tarım, hayvancılık çökmüş, Türkiye hasta adam haline sürüklenmişti. Böyle bir ortamda işsizliği halletmek, hayat pahalılığı ortadan kaldırmak amacıyla önlemler aldık. Üretim yeninden başladı. Enflasyon aşağı çekildi ve borçların ödenmesi kolaylaştı. Bunun neticesinde hayat pahalılığı büyük ölçüde azaldı. 2005 yılında işsizliğin önüne geçilecek, halkın satın alma gücü artacak" dedi.
 
Bakan Coşkun, hükümetin iktidara geldiğinden beri yaptığı icraatlara değinerek, "İşsizliği önlemenin yolu üretim ve yatırımdan geçiyor. Türkiye Avrupa Birliği ülkeleri arasında gelir dağılımı arasındaki fark bakımından en son sırada yer alıyor. Bunun önlenmesi de yatırımdan geçiyor. Kişi başına düşen geliri bin 500 doların altında kalan bölgelerimizde yeni yöntemler geliştirdik. 15 ilde teşvik olarak bedelsiz arsa tahsisi, bu illerin dışında kalan 36 ilde de arsa tahsislerinin yanı sıra enerji indirimi, yüzde 40 SSK pirim indirimi gibi teşvikler koyduk. Bunun sonrasına Kırıkkale'de 10 fabrikanın temelini attık, 9 açılış gerçekleştirdik. Osmaniye'de 80 temel attık, Kayseri'de 139, Malatya'da 39 temel attık. 18 fabrikanın açılışını gerçekleştirdik. Organize Sanayi bölgelerine önem veriyoruz. Böylece alt yapı yatırımları hızlandı. 42 yılda Organize Sanayi Bölgeleri'nde 2 bin 800 işletme devreye girmiş. Bizim getirdiğimiz teşviklerle 36 ilde yapılan tahsis 2 bin 700, diğer 15 ilde yapılan tahsislerle birlikte sayı 3 bin 200'ü buldu. Bu tahsislerin 6 ay ile 2 yıl arasında bitirilip, 2 yılda yapılanlarla birlikte 42 yılda yapılmış olanları 2'ye katlayacağız. İşsizliğe, hayat pahalılığına, gelir dağılımındaki adaletsizliğe reçete budur" diye konuştu.
AK Parti'nin çok büyük borçlarla hükümeti devraldığını kaydeden Bakan Coşkun, "57 katrilyon faiz ödemeye mahkum olan devlet, alt yapılara 7-8 katrilyon ödemeye hazır. Bu tablo tersine döndüğünde, Türkiye rahatlayacak. Ticari engelleri kaldırmak, gümrükleri yıkmak, ülkeler arasındaki sınırları coğrafi sınırlardan ibaret sayarak, ekonomik sınırları ortadan kaldırmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmalardan sonra, Çatalca Kooperatif Başkanı Seyfettin Ünel, Çatalca Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nin Trakya Birlik ortaklığı kabulüne ilişkin belgeyi Bakan Ali Coşkun'a sundu. Belgeyi alan Bakan Coşkun, "Bir çok ödül, bir çok diploma aldım. Alın terini, emeği ile bütünleştiren çiftçinin belgesini ilk kez aldım. Bu benim için şeref diplomasıdır" dedi.
Trakya Birlik Genel Müdürü Cemalettin Uslu da, Bakan Ali Coşkun'a armağan olarak bir tablo sundu. Daha sonra rafine ünitesinin temel atma töreni ile kurutma tesisi ve çelik silolarının hizmete alınış törenleri gerçekleştirildi.
Açılıştan sonra Bakan Ali Coşkun, Tekirdağ Valilik binasını ziyaret etti. Daha sonra Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün ile görüşen Bakan Coşkun, Aygün'ün şehir içinde kalan eski sanayi bölgesinin şehir dışında yeni bir yere taşınması konusundaki isteği için gerekli yardımın yapılacağı sözünü verdi. Bakan Coşkun, sanayi konusunda gerekli çalışmaların yapıldığı takdirde, ihtiyaç olan kredinin bulunacağını da sözlerine ekledi.
Serdar ŞAHİN - Çorlu İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 00:10:35
Güncelleme :17 Ekim 2004 Pazar 16:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?