2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET

CHP'nin kuruluşunun 82. yıldönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 82. yıldönümü, Çorlu'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan CHP İlçe Teşkilatı önünde başlayan etkinliklerde CHP Tekirdağ milletvekilleri Enis Tütüncü ve Mehmet Nuri Saygun, Tekirdağ İl Teşkilatı Başkanı Burhan Karaevli, Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin ve ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından partinin 82. kuruluş yıldönümü nedeniyle 82 üyeye teşekkür plaketi verildi.

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı etkinliklerde kısa bir konuşma yapan İlçe Teşkilatı Başkanı Ünal Baysan, "Laikliği, çağdaşlığı, milliyetçiliği ve demokrasiyi temsil eden, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan CHP emin adımlarla iktidara yürüyor. Türkiye laik bir ülkedir, laik olarak kalacaktır. Hiç kimse gericiliği ve şeriatı aklından bile geçirmesin, bunu aklından geçiren karşısında CHP'yi yani bizi bulur" dedi.

Parti binası önündeki törenin sona ermesinin ardından Atatürk Portresi, Türk bayrağı ve CHP bayrağı ardına sıralanan partililer kol kola girerek Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Anıta çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise Atatürk Parkı'nda bir kokteyl ve CHP'nin kuruluşundan bugünlere geliş öyküsünün anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinlikler havai fişek gösterileri eşliğinde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 11:57:35
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 12:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?