18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yükset debili su sevindirdi

Tekirdağ Hayrabolu ilçesinde belediye tarafından, Devlet Su İşleri (DSİ)'nin desteğiyle yeni bir su kuyusu sondajı yapıldı. Kuyudan yüksek debili su çıkarıldı.

Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar, ilçede DSİ'nin desteğiyle yeni bir su kuyusu sondajı yaptıklarını ve çıkan suyun debisinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. İkinci bir su kuyusunun daha açma çalışmalarını tasarladıklarını anlatan Çelikayar, yeni yapılacak 1500 tonluk su deposunu da ihale aşamasına getirdiklerini kaydetti.

Çelikayar, şunları söyledi: "Biz verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeyi hedeflerimizden şaşmadan verdiğimiz sözler doğrultusunda devam ediyoruz. Hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projeleri tek tek yerine getirirken, bir bakıma Hayrabolu'nun 50 yıl sonrasına yatırımlar yapıyoruz. Özellikle ilçemiz için yaptığımız su projesi kapsamında yeni yapılacak toplu konut bölgeleri, yüksek kesimlerde bulunan daire ve konutlarımıza tazyikli su götürmek için çalışmalarımıza kar kış demeden devam ediyoruz."

Hayrabolu ovasında Belediye ve DSİ'nin çalışmaları sonucunda 190 metre derinlikten çıkan su kuyusunun yaklaşık 40 bin YTL'ye mal olduğu kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 17:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?