16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Maden ocağında 3 kişi zehirlenerek öldü

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde kullanılmayan maden ocağına giren 2 kişi ile onları kurtarmaya çalışan 1 kişi gazdan zehirlenerek, hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yaylagöne Köyü Sarımurat mevkiinde, koyun otlatan Hüseyin Öner (74) ile Mümin Yaman’dan (43) uzun süre haber alamayan vatandaşlar arama çalışması başlattı. Vatandaşlar, Öner ve Yaman’ın cesedini, kullanılmayan bir kömür ocağında buldular.

Bu sırada olay yerine gelen Öner ve Yaman’ın akrabası olduğu belirtilen Hasan Işıktan (47), 2 cesedi çıkarmak için maden ocağına girdi, ancak gazdan etkilenince, dışarı çıkmak zorunda kaldı. Daha sonra buradaki vatandaşlar Işıktan’ın beline ip bağlayarak ocağa inmesini sağladılar. Işıktan, ocakta hareketsiz yatan kişilerden birinin beline ipi bağlayarak yukarı çıkarmak için uğraşırken fenalaşmaya başladı. Gazdan etkilenen Işıktan burada hayatını kaybetti.
Olay yerinde gelen Malkara 2 Nolu Sağlık Ocağı Doktoru Ahmet Tuna (45) da Işıktan’a müdahale etmek isterken gazdan etkilendi. Tuna, vatandaşlarca maden ocağından uzaklaştırıldı.

Daha sonra maden ocağına getirilen iş makinasıyla açılan delikten zehirli gazın çıkması sağlanınca, Öner, Yaman ve onları kurtarmaya inen Işıktan’ın cesedine ulaşıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü, 3 kişinin cesedinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 13:01:18
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 16:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aliihsan cingöz IP: 81.212.207.xxx Tarih : 28.09.2005 13:31:01
köyümüzdeki maden ocağı vakası, olay yerine giden yakınları ocağa girmek isteyince bir şahış engelemesiyle başakalarınında hayatını kurtardı.zira ZEHİRLİ GAZ aniden boğazlayıp nefessiz hale getiriyor. ölenlere rahmet yakınlarına isyan eylerim .