25
Mayıs
2024
Cumartesi
MURATLI - TEKİRDAĞ

Tekirdağ şimdi demiryoluna kavuştu!

BAKAN YILDIRIM:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Tekirdağ, Edirne ve İstanbul demiryoluna sadece 50 kilometre uzaklıkta, ama demiryoluyla bağlantısı olmayan bir ilimizdi. Tekirdağ şimdi demiryoluna kavuştu" dedi.

Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattı açılışı için Muratlı ilçesine gelen Bakan Yıldırım, Muratlı-Tekirdağ arasında tren kullandı. Tekirdağ'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Tekirdağ, Edirne ve İstanbul demiryoluna sadece 50 kilometre uzaklıkta, ama demiryoluyla bağlantısı olmayan bir ilimizdi. Tekirdağ şimdi demiryoluna kavuştu" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, Tekirdağ Limanı'nı da demir yoluna bağladıklarını, böylece yüklerin Avrupa'ya buradan gideceğini, İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir'den 600 kilometrelik uzun, yorucu hattı dolaşmaktan kurtulunduğunu söyledi. Yıldırım, "Artık Tekirdağ'dan Muratlı'ya, Edirne'ye ve İstanbul'a gün içinde gidip gelmek gayet rahat olacak. Şu anda Muratlı'ya 5 gidiş, 5 geliş seferler bugünden itibaren başlıyor. Ayrıca Muratlı'dan Tekirdağ'a İstanbul istikametinde veya Edirne istikametine ana trenle de bağlantı kuruluyor" dedi.

BAKAN YILDIRIM:
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 22:29:01
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 11:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?