18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞARKÖY - TEKİRDAĞ

Kurban satıcıları yazlıkçıları bekliyor

Tekirdağ'ın turistik ilçesi Şarköy'de kurban besicisi satıcılar, havaların yağmurlu geçmesi nedeniyle yazlıkçıların gelmemesinden endişe duymaya başladı.

Şarköy Belediyesi tarafından belirlenen Kurbanlık Satış yerinde, beslediği küçükbaş hayvanları satmak amacıyla getiren Recep Öztürk, kurbanlıkların geçen yıl sattığı fiyatla pazara getirdiğini ifade ederek "Geçen yıl yem fiyatı 35 TL, saman 3 TL idi, bu yıl yem fiyatı 45 TL, saman 10 TL'ye çıktı. Biz kurbanımızı ise geçen yıldan sattığımız fiyatla pazara getirdik. Belediyenin gösterdiği yerde kurban satış yerimizi yaptık, ama yağan şiddetli yağmurdan dolayı gelen giden yok. Tüm umudumuz yazlıkçılarda, onların İstanbul'dan gelmesini bekliyoruz."Kurbanlık olarak getirdiğim küçükbaş hayvanlar umarım elimde kalmaz. Havanın yağışlı gitmesi nedeniyle, bayram için İstanbul'dan yazlıkçıların gelmemesi halinde kurbanlık satıcıları olarak zor durumda kalırız." Dedi.

Kurbanlık Koçlar 600 ile 1000 TL arasında, Burmalar 600 ile 800 TL arasında gidiyor. Bursa'dan Şarköy'e gelen bir yazlıkçı "Bursa'ya göre fiyatlar burada % 15-20 civarı daha düşük" dedi.

Kurbanlık satış pazarında 400-500 kilogram ağırlığındaki büyükbaş hayvan fiyatları 4 bin 500 ile 5 bin TL arasında fiyatlarla alıcı bekliyor. 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2012 Salı 10:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?