19
Mayıs
2024
Pazar
ŞARKÖY - TEKİRDAĞ

Off Road heyecanı başladı!

10. OFF-ROAD OYUNLARI TEKİRDAĞ'DA BAŞLADI

Tekirdağ Valiliği ile İstanbul Off-Road Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği 10. Off-Road Tekirdağ Oyunları başladı. 50 cipin katıldığı oyunlar ilginç görüntülere sahne olurken, özellikle suyun içinden geçen araçlar izleyenlere büyük heyecan yaşattı.

Türkiye genelinde bulunan Off-Road meraklılarının bir araya gelerek getirmeyi hedefleyen İstanbul Off-Road Kulübü, Tekirdağ Valiliği ile birlikte organize ettiği oyunların 10.'su Tekirdağ'da düzenledi. Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi yakınlarındaki Ormanlı Köyü, Kartaltepe'de düzenlenen oyunlar için Türkiye'nin birçok ilinden 50 4x4 sürücü Tekirdağ'a geldi. Şehir girişinde oluşturulan kortej ile oyun alınana giden oyunlar, oluşturulan parkuru gezerek kamp kurdu. Akşam saatlerine kadar hazırlıklarını tamamlayan oyuncular parkur üzerindeki oyunlarına başladı. Organizasyonun Tekirdağ'da ilk kez yapıldığını ifade eden Vali Zübeyir Kemelek, yaklaşık 685 metre yüksekliğe sahip olan Kartaltepe'nin oyunlar için müsait bir hale getirildiğini söyledi. Vali Kemelek, "Gerçekten burası, hem Tekirdağ'ın hem de Trakya bölgesinin en müstesna bir yeri. Hem manzarası hem ormanlığı içinde çok güzel bir yer. Halkımızın da çok büyük ilgi gösterdiğini izliyoruz. Demek ki isabetli bir karar verilmiş. Biz bundan sonra da yarışmacılar memnun kalırsa önümüzdeki senelerde düzenlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İstanbul Off-Road Kulübü Başkanı Yalçın Türkeli ise 10 yıldır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile oyunlar düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının insanların 4x4 araçlarını en iyi şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Türkeli, "Önceki yıllarda bu oyunları Bolu ve Adapazarı'nda düzenliyorduk. Bu yıl ise 10. yıla özel olarak değişik bir yerde düzenlemek istedik. Tekirdağ Off-Road Kulübü ile görüşerek burada yapmaya karar verdik. 10 yıldır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları'nda biz bu oyunları gerçekleştiriyoruz. Burada amaç insanların 4x4'lerini nasıl kullanacağını anlatmak istiyoruz. Bunun için bir kamp alanı kuruyoruz ve 50 araçlık bir Off-Road oyunu hazırlıyoruz. Buradaki amaç insanların araçları ile yarış havasına girmesidir. Standart araçlarla kabulleri yapıyoruz. Biraz daha kamçılığı, Off-road oyunlarına katılmalarını sağlıyoruz" dedi.

Oyunlara İstanbul'dan katılan oyuncu pilotu, Hakkı Ağaoğlu ise Tekirdağ'da parkurun çok iddialı bir şekilde hazırlandığını ve oldukça keyifli olduğunu söyledi. Alanda kamp kurduklarını kaydeden Ağaoğlu, "Tekirdağ parkuru oldukça heyecanlı. Deneme turlarında çok iyi sonuçlar alındı. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Umarım, oyunlar çok heyecanlı ve çekişmeli geçer" diye konuştu. Akşam saatlerinde başlayan oyunlarda parkur içerisinde turlarını tamamlayan oyunlar özellikle suni olarak oluşturulan göl içerisinde heyecan yarattı. Çok sayıda vatandaşında merakla izlediği oyunlarda 4x4 araçlar meraklı gözlerle izlendi.

Bu yıl 10.'su düzenlenen ve 3 gece 2 gün sürecek Off-Road Tekirdağ oyunlarında 4x4 kategorisinde birinci olan ekibe vinç, ikinci olan ekibe diferansiyel kilidi, üçüncü olan ekibe ise amortisör hediye edilecek.

10. OFF-ROAD OYUNLARI TEKİRDAĞ'DA BAŞLADI
10. OFF-ROAD OYUNLARI TEKİRDAĞ'DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 12:51:00
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 15:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?