27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞARKÖY - TEKİRDAĞ

Okey ve tavla artık serbest

Tekirdağ Şarköy’de CHP’li belediye, sahilde okey ve tavla oynatan işletmelere polis tarafından kesilen cezaları tahsil etmeme kararı aldı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde polis tarafından sahilde okey ve tavla oyunlarının yasaklamasının ardından gelen tepkiler üzerine belediye, ceza tutanaklarını tahsil etmeme kararı aldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bir süre önce belediye anons sisteminden halka, sahildeki çay bahçelerinde oyun oynamanın yasak olduğunu duyurdu. Sık sık yapılan anonslardan sonra polis, çay bahçelerini denetleyerek oyun oynatan işyerleri hakkında Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca tutanak düzenleyip 879 TL para cezası kesti.

Polis, cezanın tahsili için kararları Şarköy Belediye Başkanlığı’na gönderdi. Belediye uygulamaya karşı çıkarken tatilciler de oyun oynatılmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili haberlerin medyada yer almasının ardından belediye, idari para cezalarını tahsil etmeme kararı aldı.

Şarköy Belediye Başkanı CHP’li Süleyman Altınok, şunları söyledi:  “Zabıta ekipleri çay bahçelerinde tavla ve okey oynandığına dair herhangi bir tutanak düzenlememiştir ve bizim zaten bu konuda tutanak tutma yetkimiz yok. Biz sadece emniyet tarafından tutulan tutanakları belediye encümeni olarak karara bağlıyoruz. Emniyetin çay bahçeleri için düzenlemiş olduğu tutanağı işleme koymama kararı aldık ve işletmelere de okey ve tavla oynatabileceklerini ilettik. Trakya’nın tek mavi bayraklı turizm beldesi olan Şarköy’de, böyle bir uygulamayı yabancı ve yerli turistlere nasıl anlatırız. Eğer bu tutanak uygulaması sürerse Bölge İdare Mahkemesi’ne gideceğiz.”
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 10:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?