26
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Belediyenin projesine TOKİ talip oldu

Yalova Belediyesi tarafından Hacımehmet Ovası'nda kamulaştırma çalışmalarının sürdüğü toplu konut projesine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) talip oldu. Belediye Meclisi, Başkan Barbaros Binicioğlu'na görüşmelerin başlatılması için yetki verdi.

Hacımehmet Ovası'nda tamamının belediye imkanlarıyla yapılması planlanan toplu konutlar için kamulaştırmada maddi sıkıntı yaşayan Yalova Belediyesi'ne cazip bir teklif sunan TOKİ, bu projeyi kendilerinin yapmak istediğini bildirdi.

İstimlak için 6 trilyon liralık kaynak arayışında olan Yalova Belediyesi buna sıcak bakarak, teklifi Belediye Meclisi'ne taşıdı. Meclis üyelerine konuyla ilgili bilgiler veren Başkan Barbaros Binicioğlu, "Belediye tarafından yapmaya çalıştığımız toplu konutlar için TOKİ bize bir teklif getirdi. Bilindiği üzere İller Bankası'na başvurarak kamulaştırma bedeli olarak 6 trilyon lira kredi almak için meclisimiz bana yetki verdi. Ancak TOKİ'nin teklifi, bu kamulaştırmayı kendilerinin yaparak, binaları inşa etmek ve belediyemize belirlenecek bir pay vermek yönünde. Maksadımız bu projeyi hayata geçirerek Yalova'nın faydalanmasını sağlamak. Bunu belediye ya da başka bir kurumun yapması önemli değil. Ben TOKİ ile görüşerek bunu Yalova'nın ve belediyemizin menfaatlerine en uygun şekilde sonlandırmak için yetki istiyorum" dedi.

DYP'li meclis üyesi Hikmet Dumantepe'nin, "Bu proje sizin en büyük hayalinizdi. Neden şimdi burayı TOKİ'ye devretmek istiyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerini Başkan Binicioğlu, "Biz yapılacak işlerde Yalova'nın menfaatlerini gözetmek durumundayız. Toplu konutları belediye yapacak diye diretmenin bir anlamı yok. Burada önemli olan ilin, vatandaşlarımıza sağlanacak getiridir. Kaldı ki bizler burada sadece TOKİ ile görüşmek için yetki istiyoruz. Yapacağımız görüşmeleri de sizlerle paylaşacağız" cevabını verdi.

Yapılan oylamada Yalova Belediye Meclisi, TOKİ ile görüşme yapılması için Binicioğlu'na oy çokluğu ile yetki verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 11:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?