27
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Kalıcı Konutlar elde kaldı

Yalova'da, Soğucak, Subaşı ve Çalıca bölgelerinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca yaptırılan toplam 5 bin 476 kalıcı konutun yarısı devletin elinde kaldı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca 17 Ağustos depremi sonrasında yaptırılan 5 bin 476 kalıcı konuttan hak sahibi olan 2 bin 276 kişi tapularını hala teslim almadı.

Kalıcı konut hak sahiplerine tapularını almaları için tanınan 3 yıllık sürenin bu yıl sonunda biteceğini belirten İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Mansur Abbasigil, "Kurumumuza henüz başvurmayan 2 bin 276 kişi tapularını almadı. Yıl sonuna kadar başvurup tapularını almayan kişilerin hak sahipliği iptal edilecek. 3 yıl üst üste taksitlerini ödemeyerek hak sahipliğini kaybeden kişinin konutu da hazineye kalacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kurumumuza başvurmaları gerekiyor" dedi.

Konutlarını almayan hak sahibi vatandaşlar ise, "Kalıcı konutlara girebilmek için 6-8 milyar lira arasında masraf yapmamız gerekiyor. Bir kısmının çatıları en ufak bir fırtınada uçarken, çoğunda kötü malzeme kullanılmış. Elektrik düğmesi var, tesisatları döşenmemiş. Tuvalet yapılmış, gider boruları binaya döşenmemiş. Bu vaziyette binanın tapusunu nasıl alırız?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 16:02:12
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 16:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?