19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bayramcılar dönüyor

Yalova'yı İstanbul'a deniz yoluyla bağlayan en önemli geçiş noktalarından Topçular-Eskihisar Feribot İskelesi bayram sonrasında dönüşe geçen vatandaşların oluşturduğu yüzlerce metrelik kuyrukla yoğun saatler yaşıyor.

Bayramı İstanbul dışında geçiren vatandaşların dönüş çilesi başladı. İstanbul'a feribotla geçmeyi tercih eden vatandaşlar, Yalova'nın Topçular Arabalı Vapur İskelesi'nde yüzlerce metrelik kuyruklar oluşturuyor. Yaklaşık 1 saat kuyrukta bekleyerek gemiye binen vatandaşlar geçmiş tatillerde daha uzun süre kuyrukta beklediklerini ifade ediyor.

Bursa-Yalova arasını 1 saat gibi kısa sürede gelen vatandaşlar, "Yollar geçen yıllara rağmen bu sene daha rahat. Topçular'da kısmen yoğunluk olacağına hazırlıklı olduğumuz için çok büyük problem yaşamadık" diyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) Topçular'da yoğunluğu engellemek amacıyla gemi sayısını 12 ye çıkardı. Personel sayısını da arttıran İDO bayram sonuna kadar gerekli tedbirleri alarak vatandaşların beklemeden geçiş yapmalarını sağlamak için çalışıyor. Bu arada Cuma akşamından bu tarafa Eskihisar iskelesinden arabalı vapurlar, dolmayı beklemeden Yalova tarafına geliyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 17:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?