26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Deniz Kuvvetleri Komutanı Karahanoğlu Yalova'da

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Yalova'da bin öğrencisi bulunan Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda yeni eğitim ve öğretim yılının açılış törenine katıldı. Törende ilk olarak Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Dz. Kd. Alb. Süleyman Er konuştu. Er, öğrencilerden bilgiye ulaşmak için her türlü gayreti göstermelerini istedi.

Ardından astsubay adaylarına ilk dersi ise, İstanbul Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sabahattin Özel, Atatürkçülük konusunda verdi. Başarılı öğrencilere başarı belgeleri ve Atatürk'ün Nutuk kitabından birer adet verilmesinin ardından kürsüye gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, etnik ve irticai tehlikelere dikkat çekti.

Karahanoğlu, "Dertlerin vicdanına kalmış dini, toplumun talebi olarak siyasete sokma gayreti içerisinde olan ve son zamanlarda yasal vasıtalardan da istifade ederek faaliyetlerini arttıran irticai hareketin şiddetle karşısında durmanız ve onun içimize girmesine, yuvalanmasına fırsat vermemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde, Cumhuriyet'in başlangıcına değil, yüzlerce yıl gerisine gideriz" dedi. Oramiral Karahanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Sevgili deniz astsubay adayı arkadaşlarım. Ben sizlere bu ülkeyi parçalamaya, bölmeye, yüzyıllar gerisine götürmeye yönelik olarak iç ve dış güçlerin maalesef birlikte oluşturdukları tehdidi anlattım. Ancak bu gafiller şunu bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ata'sına inanmış, milleti ve onun bağrından çıkmış Silahlı Kuvvetleri ile çok güçlüdür ve bu güç altında, bir daha hayata dönmemek üzere ezileceklerdir." Tören, Astsubay Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 16:19:14
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?