26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Eğitim-Sen üyeleri yürüdü

Eğitim-Sen Yalova ve Bursa şubelerine üye memurlar, Yalova sokaklarında yürüdü.

İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek olan Eğitim-Sen'liler, otobüslerle Yalova'ya gelerek toplandı. Ardından Mimar Sinan Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na yürümeye başlayan sendika üyesi 500 kişilik grup, güzergah boyunca sloganlar attı. Yüzlerce polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı yürüyüşte, Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan kalabalık, daha sonra Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de gruba destek verdi. Yağmur altında yapılan açıklamada, eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve parasız verilmesi istendi.

Hükümeti ağır bir dille tenkit eden Eğitim-Sen Yalova Şubesi Başkanı Cenani Tangu, "Yıllardır eğitim ve eğitim emekçilerini meselelerini yok sayan siyasi iktidarlar, bugün eğitim sisteminin ve eğitim çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların tek sorumlusudur. Meselelerine çare bulmak için meydanlara inmek isteyen eğitim emekçileri engellenmek isteniyor. Biz 120 bin öğretmen adayının tayininin yapılması için yürüyoruz. Öğretmenlerimizin insanca yaşayabilecekleri bir ücret almaları için yürüyoruz. Dahası, parasız bir eğitim ve sağlık hizmeti için yürüyoruz" dedi.

Olaysız geçen basın açıklamasının ardından grup otobüslerle Kocaeli'ne hareket etti. İstanbul, Bursa ve Yalova'dan gelen Eğitim-Sen'liler daha sonra Ankara'ya gidecek.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 17:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?