19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hacımehmet'e 4 kat imar izni

Yalova'da, 17 Ağustos'ta en büyük yıkımın olduğu Hacımehmet Ovası'nda kat sınırı 4'e çıkarıldı.

Yalova Belediye Meclisi'nin Kasım dönemi toplantısı, Belediye Başkan Vekili İbrahim Akay başkanlığında yapılırken toplantıya sadece AK Parti'li 9 ve muhalefet partilerine mensup 7 üye katıldı. Toplantıda Hacımehmet Ovası'na TOKİ tarafından yaptırılacak 300 dönüm üzerine kurulacak bin konutluk toplu konut alanına 80 dönüm daha ilave edilebilmesi için gereken kamulaştırma ve plan tadilatı talebi gündeme geldi.

Daha önce 2+1 kat olacağı açıklanan toplu konutların 3+1 kat olması talebine muhalefet üyeleri itiraz etti. AK Parti sıralarından da fısıltılar başlayınca Başkan Vekili İbrahim Akay oturuma 15 dakika ara verdi. Muhalefetin itirazlarına rağmen kat artırımını da içeren plan tadilatı oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP Grup Başkan Vekili Salman, alınan karın diğer arsa sahipleri için emsal teşkil edeceğini ve çok büyük bir hatanın yapıldığını öne sürerek, "Daha dün binlerle insanımız hayatını sanki o ovada kaybetmedi. Hacımehmet Ovası, Türkiye'de depremle özdeşti. Bunu neredeyse kundaktaki bebekler dahi biliyor. Toplu konut adı altında 4 kat imar izni meclisten geçirildi. Oy verip parmak kaldıran meclis üyesi arkadaşları ben vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 17:25:54
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 17:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?