19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Heykel eski yerine konacak

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Canlı Ağaç Müzesi'nde bulunan Atatürk heykelinin eski yerine konulacağını söyledi.

Başkan Binicioğlu, "Atatürk heykeli, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi esnasında Canlı Ağaç Müzesi'ne yerleştirilmiş, yerine ise yeni bir anıt yapılarak konulmuştu. Ancak buradaki anıtın biraz ufak olması sebebiyle vatandaşlardan eski heykelin tekrar konulması yönünde talepler aldık. Bunun üzerine belediye olarak harekete geçtik. Şu anda Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan heykeli Yaşar Okuyan Bulvarı üzerindeki SSK Müdürlüğü'nün ön tarafına yapacağımız tören alanına taşıyacağız. Canlı Ağaç Müzesi'ndeki heykeli ise eski yerine koyacağız. Ancak eski heykelin taşınmasında bazı problemlerle karşılaşacağız. Heykel eski olmasından dolayı zarar görebilir. Bunu için bir çare arıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 14:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker IP: 81.212.76.xxx Tarih : 12.11.2005 22:46:44
kesinlikle dogru fakat geç kalınmış bir karar. Heykelin eski olduğunu düşünüyorsak neden cok daha görkemli ve yalova ya yakışanını yaptırmıyoruz?? su an cumhuriyet meydanı Yalova ya kesinlikle yakışmıyor!!