19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kan arama çilesi bitiyor

Yalova, Kızılay Kan Merkezi'ne kavuşuyor. Bursa ve İstanbul'un ardından bölgenin en büyük kan bankası olacak kurum sayesinde vatandaşların bu iki kentten kan arama çilesi sona erecek.

Yalova'da en küçük ameliyatlar için bile ihtiyaç duyulan kanı bulabilmek için vatandaşlar Bursa ve İstanbul'daki kan merkezlerine başvurmak zorunda kalıyorlardı. Ancak Kızılay Yalova Şubesi ve Yalova Belediyesi'nin girişimleriyle Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından ilde bir kan merkezi kurulma kararı alındı.

Kızılay Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "İlk olarak Yalova Devlet Hastanesi'nin altında daha önceden kan bankası olarak ayrılan yer önerilmesine rağmen ardından yapılan bir değişiklikle SSK İl Müdürlüğü Prefabrikleri kan bankası için tahsis edildi. Burada yapılan inceleme ve düzenlemelerin ardından yurt dışından gerekli makinelerin getirilmesi için harekete geçildi. Ayrıca Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından 2 doktor, 5 hemşire, 4 laborant, 4 hizmetli, 2 şoför ve 2 muhasebeci olmak üzere toplam 19 personel görevlendirildi. Bu yatırım sayesinde insanlarımızın kan sıkıntısı çekmeleri tarihe karışacak. Kan Bankası Yalova açısından en büyük hizmetlerden birisidir. Aradıkları kanı İstanbul veya Bursa'da bulamama riski de her zaman vardı. Oysa ilimize kurulacak olan bu kan bankası sayesinde artık bu tip sıkıntılar bitecek. Yalova Kan Bankası Bursa ve İstanbul'un ardından bölgenin en büyük kan bankası olacak. İhtiyaç duyulan makinelerin siparişleri verildi. Ancak bu makineler yurt dışından geleceği için biraz zaman alıyor. Gelir gelmez büyük bir törenle merkezimizi hizmete alacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 14:47:32
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat aydın IP: 85.105.206.xxx Tarih : 23.09.2008 12:46:17

çalışmalar güzel .kangurubum arh- acil kangerekirse verebilirim nereye baş vurmalıyım tel .05334437547 herzaman aranabilirim ihtiyaç sahiplerine acil şifalar