26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Korelilerin gönlü Yalova'da

Hükümet, 1.3 milyar Euro'luk yeni yatırımı için yer arayan Hyundai fabrikasını Türkiye'ye çekmek için kanunda yeni düzenlemelere gitmeye hazırlanırken, bu yatırıma talip olan iller de kendi aralarında yarışa girdi. Bu yarışta Hyundai yöneticileri tarafından en sıcak bakılan Yalova'ya Kore Türk Parlamento Başkanı Milletvekili Shim Jae Duck geldi.

Duck, Yalova'da Kore gazileri ve halk tarafından çiçeklerle karşılandı. Belediye binası ve çevresi Kore bayraklarıyla süslendi. Yalova'nın kardeş şehri Suvvon'un belediye başkanlığını da yapan Duck'ı feribotta karşılayan Yalova Belediye Başkanı Barabaros Binicioğlu, Kore Türk Parlamento Başkanı'na plaket ve hediyeler verdi.

Yapılan basın toplantısında Duck, "Kore halkı Türk halkına her zaman minnettardır. Bu tarih sevgisi yatırımın Türkiye'ye yapılması için ağır basıyor. Bilindiği gibi Hyundai global bir şirkettir. Türkiye'ye büyük yatırım için gelmek istiyor. Büyük strateji yaşandığı için yaptığımız çalışmaları şimdi açıklamam doğru olmaz. Şu bilinmelidir ki benim yaptığım çalışmalar bu fabrikanın Yalova'ya kurulması yönündedir. Kore'deki arkadaşlarım da şirkete bu yönde telkinlerde bulunuyor. Aldığım bilgeler de Yalova'daki arazi sahile yakın olduğu için artı puanda. Benim belediye başkanlığım sırasında Yalova ile Suvvon şehri kardeş şehir oldu. Dostluklarımız aralıksız sürdü. 17 Ağustos depreminde de Yalova'ya ilk koşanlar arasında biz olduk. Ben kendimi Yalovalı hissediyorum. Sırf bunu göstermek için Hyundai konusunda destekleme çalışmalarımı anlatmaya geldim" diye konuştu.

Kendisini belediye önünde çiçekle karşılayan Kore gazisi Cemal Cihat Bayık'ın bu jestinden duygulanan Duck, "İşte bu duygular bizi Türkiye'ye bağlıyor. Kore halkı, Türkler'in Kore'de akıttığı kanlarını hiçbir zaman unutmadı.Yalova'yı çok güzel günler bekliyor. Hyundai konusunda daha açık konuşamıyorum. Konuşursam hata olur. Yalova için stratejimizi bozar" dedi.

"Yalova'da tüm siyasi partiler ve halk birlik içinde Hyundai fabrikasının Yalova'ya gelmesi için çalışıyor" diyen Başkan Barbaros Binicioğlu ise, "Hükümetimiz de yatırımın Türkiye'ye gelmesi için çalışıyor. Türkiye'deki bütün iller bu yatırımı kendi bölgelerine getirerek halkını iş sahibi yapmak istiyor. Bizler daha iyi çalışıyoruz. Sayın Shim Jae Duck bizim hemşehrimizdir. Kendisinin Kore-Türk Parlamento Başkanı ve aynı zamanda milletvekili olması Yalova'nın şansıdır. Bu iş daha bitmedi.Yakında Yalova' dan bir heyetle Kore'ye gideceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Hyundai yetkililerine tavsiye edilen Yalova'nın Taşköprü Beldesi'ndeki araziyi gezen Duck, arazinin hemen yanında bulunan AKSA Fabrikası'nda da incelemelerde bulundu. Araziyi beğenen Duck, "Bu arazi fabrika kurmaya çok müsait" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 14:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?