26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi raporu

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde ortaya çıkan kuş gribi sebebiyle beyaz et satışları düşerken, Yalova'da esnaflar vitrinlerine "Ürünlerimizde kuş gribi virüsü yoktur" yazısı asmaya başladı.
Vatandaşlar hastalık korkusuyla beyaz et yemekten kaçınırken, esnaflar çareyi, ürünlerinin sağlıklı olduğunu belgeleyen raporlar almakta buldu.

Resmi veteriner hekimlerden alınan "Bu ürünlerde kuş gribi (kuş vebası) bulunmamaktadır" yazan raporlarla yeniden vatandaşları beyaz ete çekmeye çalışan esnaf, yine de durumdan pek umutlu değil.

İşlerin bir anda kesildiğinden dert yanan esnaflar, "Kuş gribi olayının patlak vermesiyle tavuk ve diğer beyaz et satışları durdu. Vatandaş tedirgin olduğu için daha çok balık ve kırmızı ete yöneldi. Ramazan'da işlerin artmasını beklerken, tarihimizin en kötü günlerini geçiriyoruz. Bizim sattığımız ürünler veteriner hekimlerin gözetiminde sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra kesiliyor. Herhangi bir hastalık taşımıyorlar. Biz vatandaşın yeniden beyaz et yemeye başlaması için resmi veteriner hekimlerce düzenlenen sağlık raporlarını camlarımıza astık. Ancak kuş gribinin öldürücü olduğu haberleri sonrası bunun vatandaşların korkusunu geçireceğini sanmıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 12:37:44
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 12:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?