19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Olay Yarbay'ın eşi konuştu

Yalova'da, 17 Ağustos Marmara depremi enkazından çıkartılan paraları aldığı iddiasıyla yargılanan emekli Hava Pilot Yarbay Mümin Şen'in, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmenliği yapan eşi Zühre Şen, eşine yönelik suçlamaları reddederek, komplo düzenlendiğini öne sürdü.

Mümin Şen ile 19 yıllık evli olduğunu, İzmir'deki evlerini satıp Yalova'da menkul ve gayrimenkul aldıklarını söyleyen Şen, "Eşim pilottur. Hava Kuvvetleri'nde en yüksek maaş alan personellerden birisidir. Biz 17 Ağustos Marmara depreminden 1 yıl sonra Yalova'ya geldik. O dönemlerde görev yaptığı komutan Albay Atilla Kural ile iyi ilişkiler içinde değildi, eşimi kıskanırdı. Yıllardan beri bizim 2 otomobilimiz vardı. Kadıköy'deki villamızı 1.5 yıl önce aldık. Öyle ciddi bir mal varlığımız yok ama iyi yaşayan bir aileyiz" dedi.

Yalova'da meydana gelen olaydan sonra eşinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Merkezi'ne tayin edildiğini söyleyen Zühre Şen, "Eşim daha sonra ordudan emekli oldu ve Türk Hava Yolları'nda pilot olarak çalışmaya başladı. Biz bu olayların kapandığını sanıyorduk ama kapanmamış. Eşimin olayı ile ilgili ne benim ne de aile efradımın bilgisine bile başvurulmadı" diye konuştu.

Emekli Yarbay Mümin Şen, genellikle zengin, sanayici ve işadamlarının ikamet ettiği Yalova Kadıköy'deki Basın Sitesi'nde, bugünkü değeri 200 milyar lira civarında olan bir triplekste oturuyor. Şen'in milyarlık otomobillerinin, menkul ve gayri menkullerinin yanı sıra Yalova'nın en işlek caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde 2002 yılında bir cep telefonu bayisini başkasına sattığı öne sürüldü.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?